Lelaki Ajak 3 Budak ‘Berkaki Ayam’ Makan Di Restoran, Sekali Kata-Kata Ni Buat Rmai Tersentuh..

Apa yang disaksikan oleh pasangan ini adalah se0rang lelaki yang telah mempel4wa sekumpulan anak-anak muda jalanan untuk m4kan. Tetapi, apa yang membuatkannya sed1h ialah perbualan di ant4ra lelaki dan salah seorang bvdak tersebut.

Patrisha Capillan bersama dengan teman lel4kinya berada di sebuah restoran Jollibee di Filipina, dia telah ternamp4k tiga anak jalanan yang berkaki ayam di luar restoran itu.

Pada mulanya dia melihat seorang lelaki memb3li begitu banyak makanan, mungkin lebih banyak daripada apa yang seseorang b0leh makan. Setelah memesan makanan itu, lelaki itu memangg1l anak-anak jalanan, dan mereka duduk di atas meja untuk makan bersama.

Selepas menyaksikan tindakan mulia lelaki ini, Capillan memutvskan untuk mera.k4mkan perbuatan mulia lelaki tersebut dan memuat naiknya ke Facebook, di mana ia telah dtonton lebih daripada 2.2 jvta kali.

Dalam video itu, Capillan mera.k4m lelaki itu makan bers4ma tiga anak itu. Dia berasa tersentvh ketika dia memerhatikan mereka. Tetapi yang paling menyentuh adalah apabila salah seorang dar1pada kanak-kanak tersebut yang mem4kai p4kaian warna hijau berhenti makan, dan lelaki itu bertanya mengapa.

Kanak-kanak itu menjawab bahawa dia mahu memb4wa makanan pulang kepada ibunya supaya ibunya juga dapat men1km4ti makanan itu. Perbualan mereka begitu menyentuh perasaan membuatkan Capillan menang1s.

Apabila mendeng4r jaw4pan anak itu, lelaki tersebut telah pergi untuk memesan makanan lain untuk dinikm4ti oleh anak itu. Walaupun Capillan memulakan rak4.man selepas perkara ini berlaku, adegan dalam klip video pendek ini tetap sangat menarik.

Selepas video itu dimu4t n4ik ke Faceb00k, ramai netizen telah memuji lelaki itu, dan juga mengvcapkan terima kasih kepadanya kerana memberi inspirasi kepada mereka.

Beberapa orang netizen berkata: “Saya sangat berbangga dengan anda.” Netizens lain juga menyatakan pengh4rgaan mereka dengan berkata, “Tuhan memberkati, dan memberi rahmat kepada lelaki itu di atas kebaikannya.”

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

Sumber : Viral

Leave a Comment