Sikap Gadis Ini dipuji s0lat dipusat kara0ke, Berhibur Tp tk lupa tanggungjawab

Dalam kita berhibur dan bergembira, tanggungjawab kepada agama jangan dilupakan. Sebagai umat lslam, setiap individu yang sudah akhil baligh diwajibkan untuk menunaikan s0lat fardu 5 kali sehari jika masih berada dalam keadaan mampu.

Solat di pusat kara0ke

Jadi, keluar berjalan-jalan dan bersuka ria bukan satu alasan untuk tdak menunaikan ibadah.

Menerusi perkongsian daripada seorang pengguna TlkT0k dikenali sebagai Ras Athirah, dia dan rakan-rakan tetap menunaikan solat walaupun pergi ke pusat kara0ke.

Hal ini dik0ngsikan sendiri menerusi muat naik di aplikasi berkenaan menunjukkan mereka menunaikan s0lat di bilik kara0ke yang ditempah oleh mereka.

Menurut gadis tersebut, ketika mereka sedang solat, salah seorang pekerja telah lalu di hadapan bilik kara0ke mereka dan sempat berpesan supaya memanggilnya jika ada yang ingin s0lat lagi kerana mereka akan memberikan plastik besar sebagai alas tempat sujud.

Sempat ‘seludup’ makanan

Selain itu, dalam video lain yang dikongsikan Ras Athirah, dia dan rakan-rakan juga berkongsi momen bagaimana mereka ‘menyeludup’ masuk makanan luar ke pusat kara0ke tersebut.

Umum sedia tahu yang pusat kara0ke kerap kali menghalang pengunjung membawa masuk makanan luar kerana ia sudah menjadi peraturan disana.

Walau bagaimanapun, mereka tetap ‘kant0i’ kerana sebaik sahaja masuk ke bilik yang ditempah, petugas pusat kara0ke terus masuk dan melihat makanan yang mereka bawa.

VIDEO :

Nasib ada member boleh kawtim

Perkongsian berkenaan telah mendapat perhatian ramai dan ada diantara warganet pun pernah melakukan hal sama dengan mendirikan s0lat di tempat-tempat sebegitu memandangkan sudah masuk waktu s0lat ketika tempoh tempahan bilik dilakukan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jgn Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

Sumber : OMM via https://livenewszone.com/2021/10/27/sikap-gadis-ini-dipuji-s0lat-dipusat-kara0ke-berhibur-tp-tk-lupa-tanggungjawab/

Leave a Comment